سید احمد حسینی، رئیس اتحادیه صنف فروشندگان لوازم یدکی خودرو و ماشین‌آلات تهران

لوازم‌یدکی خودرو در روزهای اخیر به یکی از پر ریسک‌ترین عرصه‌های اقتصادی تبدیل شده است؛ وضعیتی که پیش‌بینی قیمت را برای فعالان سخت‌تر کرده است؛ از همین رو سید احمد حسینی، رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم‌یدکی خودرو و ماشین‌آلات تهران به بیان نظرات خود دراین‌باره پرداخت؛

وضعیت قیمت قطعات‌یدکی با توجه به نوسان نرخ ارز در روزهای اخیر چگونه بوده است؟

به‌طور طبیعی وقتی بیش از ۷۰ درصد قطعات یا مواداولیه ما وارداتی است، نرخ ارز بیشترین تاثیر را روی قیمت قطعات دارد. اما امروز برخلاف تصور عمومی، بالا رفتن بهای ارز تاثیر چندانی روی قیمت قطعات نداشته است. دلیل آن هم رکود شدید بازار است.

همکاران ما در بخش‌خصوصی برای عمل به تعهدات مالی‌شان گاهی ناچار می‌شوند قطعات را حتی با قیمت تمام‌شده یا کمتر عرضه کنند. با این حال، آن‌چه بیشتر از افزایش قیمت، فعالان بازار را آزار می‌دهد، بی‌ثباتی و تغییر لحظه‌ای قیمت‌هاست.

پیش‌بینی شما برای آینده بازار لوازم‌یدکی خودرو با توجه به نوسان نرخ ارز چیست؟

متاسفانه باید بگویم در ماه‌های آینده هم باید منتظر افزایش قیمت‌ها باشیم و هم کمبود کالا؛ علت تنها نوسان نرخ ارز نیست؛ سوء‌مدیریت و تصمیمات غیرکارشناسانه هم مزید بر علت است. بستن گلوگاه‌های تامین، تحریم‌های داخلی و بوروکراسی‌های فرسایشی، همه دست به دست هم می‌دهند تا کمبود در تامین قطعات جدی‌تر شود.

وضعیت قاچاق قطعات خودرو طی سال جاری را چگونه ارزیابی می‌کنید؟

به‌طور مطلق نمی‌توان گفت قاچاق وجود ندارد؛ اما با توجه به تعرفه‌های گمرکی، واردات از مبادی غیر رسمی چندان مقرون‌ به‌صرفه نیست.

مشکل اصلی از جای دیگری است: وقتی ارز دولتی به برخی اختصاص می‌یابد، اما همان کالا با نرخ آزاد در بازار عرضه می‌شود، درواقع رانت ایجاد می‌شود و فشار بر مصرف‌کننده نهایی بیشتر می‌شود.

علاوه‌بر این، موضوع واردات موسوم به «ته‌لنجی» هم مطرح است. کالاهایی که بدون شناسه و رهگیری وارد می‌شوند و عملا به‌عنوان قاچاق در بازار توزیع خواهند شد.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =